[15nov.] Vrouwen vieren de Keelbeek

ZONDAG 15 NOVEMBER van 14u tot 18u30

Vrouwen vieren de Keelbeek
... vergezeld van mannen en kinderen !

Familiewandeling over het Keelbeekpad, met dans en zang, gevolgd door een projectie van "Aluna", een boeiende documentaire over het Kogivolk in Colombia.
Dit is een uitnodiging om met elkaar uitdrukking te geven aan onze verbondenheid met de natuur van de Keelbeek, en met de Aarde die ons voedt en draagt.
Wij willen een hoopvolle toekomst en eren daarom de prachtige Keelbeek.
We brengen haar een levendige ode in alle schoonheid -
als teken van verzet tegen de bouwplannen voor de gevangenis !

Voor de Keelbeek, een natuurgebied in Haren van 18ha in het noorden van Brussel, dat bedreigd wordt door de bouw van de grootste gevangenis van België. Er is al jarenlang een mobilisatie gaande en het gebied wordt sinds een jaar ook actief beschermd middels geweldloze acties. De burgerlijke waakzaamheid blijft onverminderd van kracht !

De Regie der Gebouwen, het privé-consortium Cafasso en de federale regering hebben de krachten gebundeld. In afwachting van de vergunning voor de bouw van de megagevangenis, hebben ze heel het gebied afgesloten met een hek. Dit zinloze project zal de uitzonderlijke biodiversiteit van de Keelbeek, fauna en flora, vernietigen. Ook ligt er het plan om 300 grote bomen te vellen, waartegen wij ons verzetten. Wij willen een hoopvolle toekomst en daarom eren wij de prachtige Keelbeek en brengen haar een levendige ode in alle schoonheid !

We hebben ons voor dit initiatief laten inspireren door tochten van vrouwen in Colombia. We voelen ons gesteund door hun uitingen van diepe verbondenheid met alle leven. Eenzelfde boodschap vinden we terug bij (boeren)gemeenschappen in verzet en inheemse volkeren, in Colombia en wereldwijd.

"...Soms gebeurt het dat gebieden wakker worden, wanneer het bewustzijn van het gebied wakker wordt in de harten van de mensen ... " - Caminata sagrada Baqatá (Bogotá), 20 september 2015

IEDEREEN WELKOM !

PROGRAMMA
14u - onthaal aan de ingang van de Keelbeek
14u30 - vertrek van de wandeling over het pad van de Keelbeek, dans en zang
16u - gedeeld vieruurtje
16u30 - vertoning van de film "Aluna" gevolgd door een gesprek, in het cultureel centrum de Linde : documentaire over het Kogivolk in Colombia, die hun bezorgdheid delen voor de toekomst van onze aarde, evenals hun wijsheid over de verbondenheid van alle leven.
18u30 - einde

PRAKTISCHE INFO
Voorstel voor dresscode : feestelijk, bij voorkeur in witte en groene kleuren, met kleine kleurelementen. Uitnodiging (géén verplichting !) aan de vrouwen om rokken en jurken te dragen (inspiratie uit Colombia)
Kinderen welkom
Honden liefst aan de leiband !

Wat kun je meebrengen ?
Percussie en andere muziekinstrumenten
Zin om te dansen en te zingen !
Eventueel een geschenk voor de natuur van de Keelbeek : humus, compost, zaden, planten, mooie stenen, tekeningen, gedichten,...
Een drankje of hapje om te delen

ADRES
Keelbeekwandeling om14u :
afspraak Heerlijkheidsstraat, 1130 Haren
Toegangsplan : http://haren.luttespaysannes.be/pratiquement/article/se-rendre-sur-le-terrain-du
Film om 16u30 :
Cultureel centrum De Linde, Kortenbachstraat, dorpscentrum.
Trein : Station Haren-Zuid,
Bus : bus 64 – halte "Twyeninckx" voor de wandeling, halte "Kortenbach" voor het cultureel centrum .

CONTACT
elisabethgrimmer[arobase]yahoo.fr

https://www.facebook.com/events/1703232419909939/
http://www.alunathemovie.com/
https://www.youtube.com/watch?v=zeSoYjT0cMQ
http://haren.luttespaysannes.be