[nl] persoverzicht

Nederlandstaalige pers & vertaling van franse artikelen.

Billets dans cette categorie

 • Megagevangenis van Brussel - Haren in 10 punten :

  1 Het project van de mega-gevangenis is nog niet afgevoerd. Koen Geens (Minister van Justitie), Jan Jambon (Minister verantwoordelijk van de Regie der Gebouwen), Charles Michel (1ste minister) zijn nog steeds vastberaden om in Haren een mega-gevangenis te bouwen 1200 gedetineerden met een PPS (...)

 • De koehandel omtrent de Keelbeek Weg

  Vanuit een betrouwbare bron vernamen we eind 2015 dat er onderhandeld werdt (Rudy Vervoort) over akkoorden tsn de stad Bxl , "Cafasso" (Denys uit Gent) en De Regie des batiments over de bouwwerven van de gevangenis in Haren en Het stadion op de Heyzel op Vlaams grondgebied - Grimbergen - ... (...)

 • 1001 facetten van de strijd tegen de mega-gevangenis

  - De bezetting op het terrein versterken
  - De 18ha natuur doen leven
  - De Keelbeekweg bewaren
  - Een open boerderij starten
  - Uit het gevangenisfiasco stappen
  - De juridische beroepen dragen
  - De strijd financieren
  - De petitie tekenen

 • Verwoeste bomen in Haren : Gevangenis of volksbelang

  Verwoeste bomen, paden en een gevangen genomen openbaar park.... Dit is wat plaatsgrijpt in Haren zonder vergunning of communicatie. Het comité van Haren klaagt dit misprijzen voor het openbare goed aan. Op donderdag 19 februari zetten de bulldozers zich in gang op het terrein van de Keelbeek. In deze groene zone, waar de bouw van de grootste gevangenis van België wordt gepland, startten de werken om de (...)

 • Oproep van de Keelbeek

  We roepen iedereen op naar Haren te komen en het terrein te ontdekken, om van de natuur te profiteren. We organiseren tal van activiteiten, en bezetten het terrein : we blijven er slapen, kweken er groenten, en beschermen het.
  Eenheid maakt macht. Lang leve de keelbeek !